Ανακοίνωση – Πορεία Τιμής 2018 Ανακοίνωση – Πορεία Τιμής 2018

Ανακοίνωση – Πορεία Τιμής 2018

Ανακοίνωση – Πορεία Τιμής 2018

O Σύλλογος «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ» ανακοινώνει την διεξαγωγή

του 8ης ετησίου δρόμου-πορείας τιμής απόστασης 25 χλμ με την επωνυμία «Λεωνίδα Τρόπαιο», σε τμήμα της Ανοπαίας Ατραπού, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

2. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον “Σύλλογο ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ” και εντάσσεται στο πλαίσιο των ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΩΝ του δήμου Λαμιέων, με σκοπό την απότιση φόρου τιμής στον Σπαρτιάτη Βασιλιά Λεωνίδα και στους συμπολεμιστές του της μάχης των Θερμοπυλών του θέρους του 480 π.Χ.

3. Η τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

4. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους όσοι μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν την εν λόγω απόσταση. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων και την αρτιότερη διοργάνωση, ο μέγιστος αριθμός των συμμετοχών έχει ορισθεί στις 300.

5. Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα καλύπτει απόσταση 25 χλμ, με αφετηρία το χωριό Ελευθεροχώρι (υψόμετρο 850 μέτρων), σε χωμάτινη διαδρομή με ανηφορική κλίση τα πρώτα 6 χλμ, (υψόμετρο 1.023 μέτρα) και στη συνέχεια διαρκώς κατηφορική μέχρι το σημείο του τερματισμού, το Μνημείο των Θερμοπυλών. Τα τελευταία 7 χιλιόμετρα η διαδρομή είναι επί ασφαλτόστρωτου επαρχιακού δρόμου.

6. Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο χωριό Ελευθεροχώρι, επί του όρους Καλλίδρομο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ευρίσκονται στον χώρο του Μνημείου των Θερμοπυλών το αργότερο την 07:30 για την μεταφορά τους στην αφετηρία με μέριμνα της οργανωτικής επιτροπής.

7. Τερματισμός: Ο τερματισμός θα γίνει στο Μνημείο των Θερμοπυλών και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί υποχρεωτικά εντός 6 ωρών.

-2-

8. Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί τεχνικό Τ -shirt και αναμνηστικό μετάλλιο.

9. Μετακίνηση: Η μετακίνηση των δρομέων από τον χώρο συγκέντρωσης (Μνημείο των Θερμοπυλών) στον χώρο της εκκίνησης (Ελευθεροχώρι) θα γίνει με λεωφορεία με μέριμνα της οργανωτικής επιτροπής.

10. Υδροληψία: Θα υπάρχουν σταθμοί υδροληψίας και πρώτων βοηθειών ανά 5 χλμ και στον τερματισμό, όπου θα διανεμηθούν νερά, μπανάνες και μπάρες δημητριακών στους τερματίζοντες.

11. Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει πλήρης ιατρική κάλυψη με ιατρό, ασθενοφόρο όχημα και διασώστες κατά μήκος της διαδρομής, με μέριμνα της οργανωτικής επιτροπής.

12. Δηλώσεις Συμμετοχής: Το κόστος της συμμετοχής στον αγώνα είναι 10 € για όλους τους συμμετέχοντες και δωρεάν για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου. Οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου (24.00) ή μέχρι συμπληρώσεως του ανωτάτου αριθμού συμμετοχών (300), με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα του συλλόγου(www.leonidatropaio.gr). Οι δηλώσεις θα θεωρηθούν έγκυρες αφού καταβληθεί το κόστος συμμετοχής στον λογαριασμό της τραπέζης ΠΕΙΡΑΙΩΣ με αριθμό ΙΒΑΝ GR58 0172 0440 0050 4408 3294 715 και δικαιούχο το ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ (παρακαλούμε ως αιτιολογία να χρησιμοποιηθεί το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος/συμμετέχουσας).

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως μέλη, μπορούν να το κάνουν μέσω της ιστοσελίδας. Η ετήσια συνδρομή των 10 € μπορεί να πληρωθεί την ημέρα της εκδήλωσης στον ταμία του συλλόγου.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντική εργασία σε οργανωτικό επίπεδο μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της σχετικής φόρμας στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

13. Βεβαίωση Ικανότητας: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεωρεί αυτονόητο ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο με δική τους ευθύνη και θα έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα-πορεία 25 χιλιομέτρων.

13. Παραλαβή Αριθμών: Η διάθεση των πακέτων με τους αριθμούς συμμετοχής και το τεχνικό T-shirt θα γίνει την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου και το πρωί του Σαββάτου, 29 Σεπτεμβρίου σε κατάλληλο σημείο στην πόλη των Αθηνών και το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Σεπτεμβρίου σε ανάλογο σημείο στην πόλη της Λαμίας. Τα ακριβή σημεία διάθεσης θα γίνουν γνωστά με νεώτερη ανακοίνωση του Συλλόγου.

Social